Избор на професионален екстрактор

Ние сме Камак ЕООД:
гр. София 1303
жк. Зона Б-4, ул. Овче поле 103
(между ул. Пиротска и бул. Тодор Александров)
тел: 02 953 32 78, 02 954 83 11; 0887 925 330

За да може една компания за почистване да купи професионален екстрактор – това означава да бъдете една крачка пред конкуренцията. При избора на екстрактор за килими е важно да се обърне внимание на такива технически характеристики:

Технически характеристики на професионален екстрактор:

  • обем на резервоара за почистващи разтвори и събиране на мръсна вода;
  • налягане на доставения детергент: разходът на почистващия препарат и почистващите свойства на струята зависят от него. Колкото по-голямо е налягането, толкова по-ефективно се измива купчината. При малки екстрактори налягането не надвишава 4 бара. По-мощните модели развиват налягане от 6 до 10 бара, а прахосмукачките за килими с налягане от 27 бара и по-високо се считат за тежкотоварни;
  • характеристики на двигателя: консумация на енергия и създаден вакуум. Колкото по-голяма е мощността на вакуумната помпа, толкова по-ефективна е прахосмукачката. Качеството на извличането на мръсна отпадъчна течност от повърхността на килима зависи от количеството на създадения вакуум.

За ефективната работа на екстракторите се предлагат специални почистващи препарати, като Extractor-Shampoo. Този инструмент отлично премахва упоритите замърсявания, сол, пясък, петна от масло и други примеси, възстановявайки първоначалната чистота на покритията. Той е идеален за работа с всички видове прахосмукачки – аспиратори.

Как да използвате професионален екстрактор е описано подробно в инструкциите, приложени към оборудването. Цената на екстрактора зависи от избрания модел и се уточнява от нашите мениджъри.

В случаите, когато килимът не може да бъде махнат и почистен при стационарни условия (което, разбира се, гарантира най-високо качество), трябва да направите компромиси и да го почистите на място. И в този случай на помощ идват спрейове (прахосмукачки). Те отдавна са незаменим атрибут на професионалните почистващи препарати. И благодарение на своята гъвкавост те са придобили широка популярност и се използват в ежедневието.

Екстракторите са многофункционални, удобни, практични, за килими, за мека мебел, за стените, за плочките. Особено е практичен за големи обществени пространства, за офиси, за училища, за хотели, за болнични заведения, за големи складове, които е трудно да бъдат почистени, а е задължително.